Windows 10 installeren zonder Microsoft-account

Windows bijwerken met de nieuwste update zonder verplicht Microsoft-account?
Dat kan, al moet je wel even goed opletten tijdens de installatie.

Tijdens het installeren van de update van Windows 8.1 word je halverwege het installatieproces gevraagd in te loggen met je Microsoft-account.
Ogenschijnlijk kun je niet om deze stap heen, wat zou betekenen dat je een nieuw account moet aanmaken als je dat nog niet hebt.
Hoogst irritant als je niet van plan bent om gebruik te maken van de online diensten van de softwarefabrikant.
Gelukkig is er een mogelijkheid ingebouwd je bestaande, lokale account te blijven gebruiken. Deze optie zit  goed verstopt...
Stap 1.
In het venster Uw account log je in met de gegevens die je tot nu toe gebruikte voor je lokale account, waarna je klikt op Volgende.

Stap2.

Het volgende venster is om je aan te melden bij je Microsoft-account. Heb je dat niet, dan is daarvoor een duidelijk zichbaar linkje aangebracht. Veel minder goed te zien is de link 'Een nieuw account maken' en juist die heb je nodig, dus klik daarop.
Stap 3.
In het nu getoonde venster kun je een e-mailadres aanmaken voor je nieuwe Microsoft-account. Dat wil je niet, daar is het immers allemaal om begonnen. Klik daarom op de bijna onzichtbare link 'Verdergaan met mijn bestaande account' helemaal onderaan,  doel bereikt!

Windows 10 Prof.

Links onderin tijdens installatie zie je staan "ofline account"die moet je dan hebben. Klaar.

Windows 10 Home 

Als je met een schone installatie van Windows 10 Home even de stekker er uit haalt van internet, kun je ook weer kiezen voor "online" account.  
 

 ViaDennis laptop onderdelen