nlen

Dagaanbieding

»Nerf Fortnite TS Blaster | 

 Windows 7 welkomstscherm

Meteen naar de Download 

Windows 7 Logon Background Changer 1.5.1

 

Werk je met Windows 7, dan heb je vast al een of meer andere Windows-thema’s uitgeprobeerd. Zo’n thema kan in één klap voor een compleet ander uitzicht van je bureaublad en vensters zorgen. Het welkomstvenster laat zich lastiger wijzigen, behalve wanneer je Windows 7 Logon Background Changer gebruikt.

Windows 7 Logon Background Changer doet niets meer of minder dan wat de programmanaam suggereert: je wijzigt er het welkomst- oftewel aanmeldscherm van Windows 7 mee (de tool werkt op alle versies van Windows 7).

Wanneer je het programma opstart, krijg je een voorbeeld van het huidige aanmeldscherm te zien. Onderaan staat een reeks afbeeldingen opgelijst en je hoeft maar zo’n plaatje aan te klikken om die als achtergrond van het voorbeeldvenster in te stellen. Via de knop Choose a Folder kan je echter naar een geheel eigen map met geschikte afbeeldingen verwijzen.

Zodra je je keuze bevestigt, vraagt de tool je toelating – als administrator – om de wijzigingen door te zetten. Goed om weten: er worden geen systeembestanden vervangen, wel wordt er een map gecreëerd en enkele registersleutels aangemaakt of aangepast. De tool zorgt er ook voor dat de gekozen afbeelding desgevallend wordt bijgesneden en/of herschaald.

Via de Settings-knop kan  je nog instellen in hoeverre je de tekst op dat aanmeldscherm van schaduw wil voorzien, met het oog op een betere leesbaarheid.

Standaard zorgt de tool er wel voor dat ook andere gebruikers dat aanmeldscherm kunnen aanpassen. Het is echter mogelijk aan te geven dat je dat voorrecht wil voorbehouden aan de administrator.