Systeem herstel in Windows 7

Systeemherstel gebruiken in Windows XP, Vista en Windows7 .Hoe kan ik systeemwijzigingen, waardoor Windows niet meer goed werkt, ongedaan maken?

Met Systeemherstel kunt u terug in de tijd gaan voor instellingen van hardware en software in Windows. Het heeft geen invloed op persoonlijke data en bestanden, zoals e-mail, documenten of foto's. Windows XP, Vista en 7 maken automatisch kopieën van belangrijke systeeminstellingen, configuratiegegevens en hardware-instellingen. Het is ook mogelijk om een dergelijke kopie, een herstelpunt genoemd, zelf te maken.

SYMPTOMEN

Uw computer werkt langzaam of niet naar behoren, of de huidige systeemconfiguratie vertoont problemen.

BELANGRIJK

Aan de hand van de volgende stappen kan Systeemherstel programma's en drivers verwijderen als deze zijn geïnstalleerd na de datum van het geselecteerde herstelpunt.

OPLOSSING

U kunt Systeemherstel gebruiken om systeembestanden en instellingen terug te zetten naar een tijdstip waarop het systeem goed werkte. Volg deze stappen voor uw besturingssysteem:

Windows XP:

1.Klik op Start, Alle programma's, BureauAccessoires, Systeemwerkset en dan op Systeemherstel.

2.Selecteer Een eerdere status van deze computer herstellen en klik op Volgende.

3.Op de weergegeven kalender geeft een vetgedrukte datum aan dat op die dag een herstelpunt is gemaakt. Selecteer een datum of een datum daarvoor waarop het systeem goed werkte en klik op Volgende.

4.Er wordt een bevestigingsvenster weergegeven. Klik op Volgende om het herstelproces te starten. Het systeem wordt automatisch opnieuw opgestart als onderdeel van het herstelproces.

Windows Vista of Windows 7:

1.Klik op Start, Alle programma's, Accessoires, Systeemwerkset (of Systemtools) en dan op Systeemherstel.

2.Systeemherstel geeft een aanbevolen herstel aan. Dit is het meest recent aangemaakte herstelpunt. Als u zeker weet dat het systeem goed werkte op die datum klikt u op Volgende; anders selecteert u Een ander herstelpunt selecteren. Hierdoor wordt een lijst met beschikbare herstelpunten op datum weergegeven. Selecteer een datum of een datum daarvoor waarop het systeem goed werkte en klik op Volgende.

3.Er wordt een bevestigingsvenster weergegeven. Klik op Voltooien om het herstelproces te starten. Het systeem wordt automatisch opnieuw opgestart als onderdeel van het herstelproces.