Mijn computer loopt vast

Meestal loopt een PC vast door het toedoen van virussen, vooral dan van spyware. Spyware installeer je zonder het te beseffen.
Scan maar eens met bv. dit programma  Malwarebytes, en lees even door om hem gratis te maken via "account deactiveren".

Controleer de authenciteit van een link door met de cursor over de link te gaan, je ziet dan het volledige adres.

Ook de computer even zijn gang laten gaan dus niets meer openen, wil ook wel helpen, omdat het kan zijn dat hij met meerdere zaken bezig is en dat op dit moment niet kan verwerken, en dan opnieuw opstarten.

Wanneer je zelfs ook niet eens kan afsluiten,houd de uitknop zo lang ingedrukt tot hij afsluit.

Wanneer je laptop of computer start, maar niet volledig opstart, is het aan te raden om op F8 of F12 te drukken. Houdt de knop hiervoor enkele seconden ingedrukt. Door op de F8 of F12 knop te drukken word je namelijk doorverwezen naar de Boot order . De boot order is je opstartvolgorde.

Om de boot order in te stellen kun je met behulp van een USB-stick (een herstelstation) in een herstelprogramma terecht komen. Hiermee kun je het systeem weer veilig opstarten. Deze oplossing wekt echter alleen wanneer je een Windows besturingssysteem gebruikt.
Tijdens opstarten paar keer "shift" indrukken of pc/lpt 4 -5 keer opstarten, kun je bij windows ook in het hertel menu komen.

Bij een Mac of Macbook kan je tijdens het opstarten de Command + R toesten ingedrukt houden tot het herstelsysteem opstart. Vanuit daar kan je een systeem repareren, verwijderen of opnieuw installeren.


Wanneer je er toch zeker van bent dat de computer niet geïnfecteerd is, zijn je hardware drives misschien niet meer up to date. Probeer die dan te actualiseren om het probleem van niet meer reageren en vastlopen op te lossen. Ga naar Apparaatbeheer, en zoek naar nieuwere drivers.
 

ViaDennis laptop onderdelen