Als je pc/laptop erg traag is, kan dit diverse oorzaken hebben. Onder andere veel foto's of video's op de C: schijf vertraagd het systeem ook. Deze kunnen beter op een andere partitie gezet worden.

Malwarebytes 

Laten we eerst scannen op spyware en dergelijke rommel.
Dit kun je doen met bijvoorbeeld  Malwarebytes te installeren en daarna naar instellingen, mijn account, premium versie verwijderen,en dan is hij gratis verder te gebruiken ook natuurlijk eerst even de database bijwerken.

Deze laten scannen en alles wat hij vind verwijderen, eventueel opnieuw opstarten.

Ccleaner 

Daarna een progje als Ccleaner installeren ook de gratis versie, kan altijd geupdate worden dan op de site van hippo naar beneden scrollen "no thanks" klikken en de gratis versie kiezen weer.

Even voor NL kiezen wel zo gemakkelijk.(Tijdens installeren vinkje even weghalen van Avast anders heb je die av er ook in zitten)

Deze laten scannen op cleaner,alles wat hij vind opruimen, geen backup is niet nodig. Dan laten scannen op register, ook alles laten oplossen.

Is dit gebeurd, gaan we naar rechtsklik op C: Schijf, kiezen voor eigenschappen, en dan schijfopruiming doen,alles aanvinken.
En na upgrades ook even kiezen voor systeembestanden opruimen. 

Daarna naar het menu Extra, daar defragmenteren of met ssd schijf optimaliseren.

Als deze klaar is, en dit kan wel even duren met een mechanische schijf, typ je in dit zelfde zoekvenster: "cmd" Openen met rechter muisklik als admin, en typ; "sfc /scannow"  enter.

Nu gaat hij de systeembestanden controleren en eventueel herstellen.

Wil je nog verder gaan en ook je schijf en bestanden controleren typ dan: "chkdsk c: /x /r "  enter dan kies Y dan opnieuw opstarten en dan zie je dat hij bezig gaat met zijn werk,

ook dit kan wel even duren dus neem maar een bakkie koffie intussen.
Als hij zijn werk heeft gedaan start hij automatisch weer naar Windows,

en na dat je al deze punten hebt afgewerkt zul je zien dat je pc/laptop weer een stuk beter loopt!

Succes J.
ViaDennis laptop onderdelen