nlenfy

Mijn computer loopt vast

Meestal loopt een PC vast door het toedoen van virussen, vooral dan van spyware. Spyware installeer je zonder het te beseffen door bijvoorbeeld op een foute link te klikken in een e-mail. De e-mail (van je bank, een vriend of famlilielid, Paypal of Facebook) lijkt authentiek maar is dat niet. Of iets geinstalleerd wat niet zuiver was.
Scan maar eens met bv. dit programma  Malwarebytes, en lees even door om hem gratis te maken.

Controleer de authenciteit van een link door met de cursor over de link te gaan, je ziet dan het volledige adres.

Ziet de link er verdacht uit, of afwijkend, klik er dan niet op. Geef nooit je wachtwoorden of kredietkaartgegevens vrij, ook al lijkt het alsof je bank erom vraagt. Dit is een poging van internetfraudeurs, phishing genaamd, om je geld af te futselen. Zorg ervoor dat je een actueel anti-virus en anti-spyware programma geinstalleerd hebt. De meeste AV-programma’s worden trouwens automatisch geactualiseerd.

Wanneer je er toch zeker van bent dat de computer niet geïnfecteerd is, zijn je hardware drives misschien niet meer up to date. Probeer die dan te actualiseren om het probleem van niet meer reageren en vastlopen op te lossen. Ga naar Apparaatbeheer, en zoek naar nieuwere drivers.