CD, DVD en ISO branden

 

Een ISO bestand branden

Je hebt een ISO bestand ( image) en nog geen brandprogramma? Geen probleem, want met Windows kun je dat makkelijk branden.

Doe een Cd of Dvd in de brander, wacht tot de schijf wordt herkend en klik verschijnende vensters weg, open Windows verkenner en blader naar het ISO bestand, dubbelklik er op, of selecteer het en kies Schijfkopiebestand branden in de taakbalk.

Het Windows-hulpprogramma voor het branden van schijven verschijnt. Selecteer, als je meer dan één brander hebt, het gewenste station en plaats desgewenst een vinkje voor Schijf controleren na branden, klik Branden om het proces te starten.

Een ISO bestand is een exacte kopie van een CD/DVD, dus een verzameling van losse bestanden die zijn samengevoegd tot één bestand je hoeft dat bestand niet eerst uit te pakken, dat gebeurt tijdens het branden!

CD/DVD branden met verkenner

Voor het branden van bestanden is er ook een optie. Doe een Cd of Dvd in de brander, wacht tot de schijf wordt herkend, open Windows verkenner en klik op Branden. In het venster Op schijf branden kun je een keuze maken en de schijf een naam geven.

Het Live File System heeft als voordeel dat je de schijf net zoals een USB-flashstation kunt gebruiken en er op elk moment bestanden bij kunt zetten, handig om bijvoorbeeld documenten, e-mails en dergelijke als back-up op te slaan.
Verwijderen kan ook, maar daar blijft het ook bij, er komt geen extra ruimte meer vrij.

Als je de Cd/Dvd op een andere computer wilt gebruiken moet je de huidige schijfsessie sluiten om de schijf voor te bereiden voor gebruik, klik Start, Computer en selecteer de brander, klik in de werkbalk op Sessie sluiten.

 

De keuze Mastered werkt anders, daarvoor worden bestanden verzameld in een wacht rij, als je daarmee klaar bent kun je die branden.
Het voordeel van deze keuze is dat je de schijf op elke computer kunt gebruiken, maar ook (afhankelijk van het apparaat) in apparaten als Cd- en Dvd speler en Blu-ray.
De schijf wordt automatisch afgesloten en je kunt later geen bestanden meer toevoegen of bewerken!

CDBurnerXP

Mooier kan haast niet, je kunt bijna alles branden met CDBurnerXP.
Het kan een Dataschijf, Video Dvd en Audio schijf maken, je kunt er ISO's mee maken en branden en nog heel veel meer en...  
Gratis en in het Nederlands gebruiken! Downloaden, installeren en aan het werk, zo makkelijk is dat.
Windows gebruikers hoeven verder niets te doen, maar voor oudere systemen moet ook het .Net Framework worden geïnstalleerd.

Helaas biedt CDBurnerXP tijdens de installatie allerlei ongewenste extraatjes (adware) aan waarop virusscanners kunnen aanslaan. Lees goed de installatieinstructies!
ViaDennis laptop onderdelen