nlenfy

CD, DVD en ISO branden

 

Een ISO bestand branden

Je hebt een ISO bestand ( image) en nog geen brandprogramma? Geen probleem, want met Windows 7 kun je dat makkelijk branden.

Doe een Cd of Dvd in de brander, wacht tot de schijf wordt herkend en klik verschijnende vensters weg, open Windows verkenner en blader naar het ISO bestand, dubbelklik er op, of selecteer het en kies Schijfkopiebestand branden in de taakbalk.

Het Windows-hulpprogramma voor het branden van schijven verschijnt. Selecteer, als je meer dan één brander hebt, het gewenste station en plaats desgewenst een vinkje voor Schijf controleren na branden, klik Branden om het proces te starten.

Een ISO bestand is een exacte kopie van een CD/DVD, dus een verzameling van losse bestanden die zijn samengevoegd tot een bestand. je hoeft dat bestand niet eerst uit te pakken, dat gebeurt tijdens het branden!

CD/DVD branden met verkenner

Voor het branden van bestanden is er ook een optie. Doe een Cd of Dvd in de brander, wacht tot de schijf wordt herkend, open Windows verkenner en klik op Branden. In het venster Op schijf branden kun je een keuze maken en de schijf een naam geven:

Het Live File System heeft als voordeel dat je de schijf net zoals een USB-flashstation kunt gebruiken en er op elk moment bestanden bij kunt zetten, handig om bijvoorbeeld documenten, e-mails en dergelijke als back-up op te slaan. Verwijderen kan ook, maar daar blijft het ook bij, er komt geen extra ruimte meer vrij.

Als je de Cd/Dvd op een andere computer wilt gebruiken moet je de huidige schijfsessie sluiten om de schijf voor te bereiden voor gebruik, klik Start, Computer en selecteer de brander, klik in de werkbalk op Sessie sluiten.

De keuze Mastered werkt anders, daarvoor worden bestanden verzameld in een wacht rij, als je daarmee klaar bent kun je die branden. Het voordeel van deze keuze is dat je de schijf op elke computer kunt gebruiken, maar ook (afhankelijk van het apparaat) in apparaten als Cd- en Dvd speler en Blu-ray. De schijf wordt automatisch afgesloten en je kunt later geen bestanden meer toevoegen of bewerken!

Nero Kwik Burn

Om Nero Kwik Burn te kunnen gebruiken moet je eerst Nero Kwik Media downloaden en installeren. Met dat programma kun je afbeeldingen organiseren, Blu-ray films afspelen, Diashows met effecten en achtergronden maken en je kunt er foto's mee bewerken, de belichting aanpassen, kleurtemperatuur instellen, rechtzetten, snijden en rode ogen verwijderen (wees wel voorzichtig bij het het verwijderen van bestanden, want... weg is weg, dus ook van de harddisk!).

Let even op bij het installeren van Nero Kwik Media, want misschien wil je wel een paar vinkjes wegklikken!

Deze gratis versie is beperkt waar het om thema's en achtergronden gaat, als je meer wilt dan zal je moeten upgraden naar een betaalde versie en dat geldt ook voor het uploaden naar bekende Social Media netwerken.

Om foto's, video's en muziek te branden kun je Nero Kwik Burn gebruiken, maar dat moet je eerst even installeren. Start Nero Kwik Media en klik op Market. Selecteer Nero Kwik Burn en klik op Free download. 

Vul je e-mailadres en wachtwoord (naar keuze) in en klik Continue. De opties voor het branden worden toegevoegd aan het hoofdmenu.

CDBurnerXP

 Mooier kan haast niet, je kunt bijna alles branden met CDBurnerXP. Het kan een Dataschijf, Video Dvd en Audio schijf maken, je kunt er ISO's mee maken en branden en nog heel veel meer en...  

Gratis en in het Nederlands gebruiken! Downloaden, installeren en aan het werk, zo makkelijk is dat.

Windows 7 gebruikers hoeven verder niets te doen, maar voor oudere systemen moet ook het .Net Framework worden geïnstalleerd.