Ask Toolbar wissen

De Ask Toolbar wordt bij héél veel free- en shareware ‘stiekem’ meegeïnstalleerd. Niet echt stiekem natuurlijk,  men kan deze toolbar tijdens zo’n installatieprocedure altijd uitvinken. Maar wie een keertje te snel op ‘volgende’ klikt heeft ineens die vervelende werkbalk in z’n browser (lees: Internet Explorer en/of Firefox). Waarschijnlijk is deze toolbar op deze manier op uw systeem gekomen.

In theorie zou de Ask Toolbar via het configuratiescherm te de-installeren moeten zijn (Start / Configuratiescherm / Een programma verwijderen, selecteer Ask Toolbar en klik op de knop Verwijderen). Maar áls het al lukt om de toolbar op deze manier te verwijderen, zijn daarmee ook nog niet alle verwijzingen naar Ask weg (zoals de startpagina van uw browser). Het vervelende van deze toolbar is verder dat er allerlei verschillende versies  in omloop zijn. Handige tooltjes als AutoClean Ask Remover en AutoClean Multi-Toolbar Remover lijken alleen op oude versies van Ask Toolbar te werken. Probeer evengoed of ze werken, voor geval een oude Ask Toolbar op uw systeem belandt is. Een volgende stap kan een grondig de-installatieprogramma als RevoUninstaller zijn.

Zie:

Tools om Spy en Junk en Adware te Verwijderen

Herstellen Zoekmachine

Bij het verwijderen van de Ask Toolbar is niet automatisch alles weer bij het oude.

In Internet Explorer  klikt u aan de rechterzijde op het pictogram met het tandwiel en kiest u Invoegtoepassingen beheren / Zoekmachines. Selecteer uw favoriete zoekmachine en klik op Als standaardinvoegtoepassing installeren. Overbodige zoekmachines verwijdert u met de knop Verwijderen.

In Firefox 4 klikt u links van de zoekbalk op het keuzemenu en kiest u Zoekmachines beheren. Selecteer uw favoriete zoekmachine en klik net zolang op de knop Omhoog tot die zoekmachine bovenaan in het lijstje staat. Overbodige zoekmachines verwijdert u met de knop Verwijderen.

Ga in Internet Explorer naar Extra / Internetopties. Op het tabblad Algemeen tikt u in het invoerveld bij Startpagina het adres van uw favoriete homepage in. In Internet Explorer 9 / 10 / 11 het menu Extra / Internetoptie's daar in het venster weer de URL (Adres) van uw eigen startpagina typen, bv. https://www.google.nl dan toepassen.

In Firefox 4 klikt u linksboven op de oranje knop Firefox / Opties en ook daar tikt u op het tabblad Algemeen in het invoerveld bij Startpagina het adres van uw favoriete homepage in.

ViaDennis laptop onderdelen